Categorie: Circulaire activiteiten | Gepubliceerd: 19 december 2018

Steun voor afvalvrije concepten en herbruikbare verpakkingen

Bedrijven met ideeën over afvalvrije concepten en herbruikbare verpakkingen kunnen 30.000 euro krijgen van Rijkswaterstaat voor het uitvoeren van een haalbaarheidsstudie en het opstellen van een business case bij het idee.

Rijkswaterstaat is in het kader van het project ‘Preventie en hergebruik van verpakkingen’ op zoek naar goede ideeën voor afvalvrije concepten en herbruikebare verpakkingen. Projectvoorstellen moeten voor 16 januari 2019 zijn ingediend, waarna er twee projecten worden geselecteerd die de ondersteuning ontvangen. De projecten moeten worden uitgevoerd in de eerste helft van 2019. Er is één projectvoorstel per bedrijf mogelijk. Meer informatie over de voorwaarden voor het indienen van een projectvoorstel is te vinden op de website www.pmdbedrijfsafval.nl.

Het project Preventie en hergebruik van verpakkingen is een onderdeel van het programma 'Voorkom en recycle pmd-bedrijfsafval' van Rijkswaterstaat. Andere projecten binnen dit programma richten zich op het scheiden en recyclen van pmd-verpakkingsafval en op gedragsbeïnvloeding voor betere afvalscheiding.

Meer weten over Rijkswaterstaat Leefomgeving (RWS)?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website