Categorie: communicatie | Gepubliceerd: 27 januari 2020

Rijkswaterstaat introduceert extra pictogrammen

Rijkswaterstaat heeft nieuwe pictogrammen gepubliceerd voor de stromen wit glas, AEEA en luiers en incontinentiemateriaal.

In 2017 werd de eerste set pictogrammen voor afvalscheiding door Rijkswaterstaat geïntroduceerd. Het ging toen om afbeeldingen voor de afvalstromen papier, glas, gft, plastic, restafval en verschillende combinaties van plastic, blik en drankenkartons (pmd). Later kwamen er ook nog pictogrammen voor bekers en kleding en textiel bij.

In de nieuwe pictogrammen is er differentiatie voor gekleurd en wit glas. Het pictogram voor gekleurd glas is hetzelfde als het bestaande glaspictogram. Daarnaast is er nu een pictogram voor kleine elektrische apparaten, met een afbeelding van een strijkijzer, föhn en smartphone, en een pictogram voor luiers en incontinentiemateriaal. Dit laatste pictogram is ontwikkeld als "voorschot op de nabije toekomst", nu gescheiden inzameling van luiers en incontinentiebroekjes plaatsvindt bij een toenemend aantal gemeenten en organisaties.

De pictogrammen zijn rechtenvrij beschikbaar met als doel meer afvalscheiding en betere kwaliteit door betere herkenbaarheid en uniformiteit.

Meer weten over Rijkswaterstaat Leefomgeving (RWS)?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website