Categorie: Circulaire activiteiten | Gepubliceerd: 09 augustus 2022

Steeds vaker reserveren voor milieustraat

De milieustraat van Ede gaat werken met een reserveringssysteem. Het is zeker niet de enige milieustraat die op deze manier wil afrekenen met wachttijden.

Drukte bij een milieustraat in Apeldoorn tijdens de coronacrisis in 2020.
Foto: Circulus

Met name tijdens de coronacrisis, toen Nederlanders veel thuis waren en besloten hun huis eens uit te mesten, liepen de wachttijden en wachtrijen bij veel milieustraten op. Steeds meer gemeenten kiezen er sindsdien voor om met een reserveringssysteem te werken.

ACV maakte gisteren (8 augustus) bekend dat inwoners van de gemeente Ede en Renswoude hun milieustraat vanaf volgende maand alleen nog kunnen bezoeken met een reservering via de ACV-app. Zo wordt de capaciteit van het afvalbrengstation optimaal beschikbaar voor inwoners van Ede en Renswoude, aldus het afvalbedrijf.

Webcam

Eerder introduceerden onder andere Cyclus-, Rad- en  Omrin-gemeenten en de stad Tilburg al een reserveringssysteem. Die laatste gemeente testte eerder een webcam waarop inwoners konden zien hoe druk het was op de milieustraat - een eveneens vaker beproefd recept in gemeenten - maar deze maatregel hielp onvoldoende.